Mistä materiaaleista

Niinsanottuja EPS/styrox-laatuja on useita erilaisia, soveltuen mitä moninaisimpiin tarpeisiin. Yleisimpiä Sulotektin käyttämiä materiaaleja ovat EPS/ paisutettu polystyreenimuovi ja XPS/suulakepuristettu polystyreenimuovi.

Kuumalankaleikatuilla EPS-tuotteilla on hyvä hinta-/laatusuhde. Pakkausmateriaalina EPS antaa erinomaisen suojan iskuja sekä tärinää vastaan.

Tavallisimpien laatujen puristuslujuudet ovat n. 30-300 kPa. EPS:n pitkäaikainen lämmön kestävyys on n. 80 °C ja kylmän kestävyys vähintään -200 °C. Saatavissa on myös vaikeasti syttyviä S-laatuja. EPS kuitenkin palaa, kuten muutkin rakennusmateriaalit, jotenka paloturvallinen käyttö edelyttää palolta suojaavaa pintaa ja sekin saadaan aikaan.

EPS valmistetaan polystyreenistä vesihöyryn avulla paisuttamalla. Ponneaineena käytetään ympäristölle haitatonta pentaania, joka korvautuu ilmalla valmistuksen yhteydessä.

XPS on EPS-eristettä jäykempää, painavampaa ja mekaanisesti kestävämpää. Kuumalankaleikattuna materiaali soveltuu erinomaisesti logoihin ja kirjaimiin. Leikatessa niihin syntyy näyttävä, tasainen ja kiiltävä pinta. 

Keskimäärin XPS:n puristuslujuudet ovat ovat korkeammat kuin EPS-materiaalilla. Solurakenne on yhtenäinen ja suljettu, joten XPS on rekenteeltaan ilma- ja vesitiivis.

XPS valmistetaan sekoittamalla ponneaine korkean paineen alaisena sulaan polystryreeniin. Sula massa puristetaan suuttimesta kovalla paineella ohjailevyjen väliin normaaliin ilmapaineeseen, jolloin massa paisuu haluttuun paksuuteen ja jähmettyy.

 

 

Erilaiset pinnoitteet ja viimeistelytekniikat avaavat uskomattomia mahdollisuuksia!

Styroxiin voidaan yhdistää useita erilaisia loppukäsittelyjä ja pinnoitteita. Styrox on

sinänsä vettä ja kosteutta sietävä mutta käyttöön soveltuvalla pinnoitteella siitä saadaan täysin vettä, kosteutta ja höyryä hylkivä.

Samoin pinta voidaan käsitellä koviakin iskuja tai kulutusta kestäväksi, matta- tai kiiltopinnaksi.

Styroxin pintaan voidaan lisätä muita materiaaleja kuten esimerkiksi hiekkaa, metallirouhetta, kiillettä, haketta, keinokarvaa, betonia, joko kuvioituna tai värjättynä. Pintaan voidaan liittää hyvinkin erilaisia pinnoitemateriaaleja.

Luonnollisesti pinnat voidaan maalata eri väreihin ja erilaisilla maalaustekniikoilla. Lähtökohta on hyvinkin samanlainen kuin paperi/pahvimateriaaleilla; huokoinen pinta toistaa värin haaleammin ja kirkas/kova pinta mahdollistaa lähes koko värimaailman kirjon.

Omaa erikoisosaamistamme täydentää yksi Suomenn tunnustetuista vapaan käden pisteruiskumaalareista. Tarvittaessa mestarilta löytyy uniikkituotteisiin myös kattavaa suunnitteluosaamista ja näyttäviä toteutuksia.

 

 

   

 

Sivusto käyttää evästeitä, lue lisää

Toteutus Nettitaivas