Vår patenterade tillverkning

Vår tillverkning är baserad på en unik, egentillverkad variabelprogramvara för CNC-skärning och CNC-robotar för glödtrådsskärning med multipla trådar.  Vi använder vi ofta manuella skärare vid förbearbetningen av materialet. När råmaterialet har bearbetats till en passande form, kan det flyttas över till datorstyrda CNC-robotar.

Alla våra maskiner kan programmeras med DXF-filer, som kan läsas av de flesta moderna CAD-program. Naturligtvis kan vi även använda CNC-programmeringsspråk.

Vår glödtrådsskärare är försedd med ett rundbord och har en trådlängd om 1 200 mm och ett rörelseområde om 1 200 x 1 200 mm. Det är därmed möjligt att bearbeta även enstaka stora bitar.

Tråden går mellan två XY-bord och dess vinkel kan ändras kontrollerat upp till 30 grader. Detta gör det möjligt att t.ex. skära en kon så att båda ändarna har olika storlek och form. Tack vare rundbordet är det även möjligt att skära alla typer av runda former. 

Den maximala horisontella skärlängden är 4 000 mm, höjden 1 350 mm och bredden 1 300 mm.

   


Olika ytbeläggningar och slutbearbetningstekniker öppnar upp otroliga möjligheter!

Styroxen kan kompletteras med många olika slutbehandlingar och ytbeläggningar. Styroxen i sig är vatten- och fukttålig men med en ändamålsenlig ytbeläggning kan den göras helt vatten-, fukt- och ångavvisande.

Ytan kan också behandlas så att den även tål hårda slag eller hård nötning, med matt eller blank yta. Mer information om slutbearbetningsalternativen: Klicka in dig på - Vilka material.

Huvudfaserna vid planeringen av en ny produkt

Processen inleds genom att ni fyller i grunduppgifterna i formuläret under länken nedan, vilken vi sedan använder för att kontakta er så snart som möjligt. Är det fråga om en förberedande förfrågan, vänligen kontakta oss via e-post eller per telefon: toimisto@sulotek.fi eller GSM 0440 851071

När grundformuläret har fyllts i och kompletterats kan kunden lämna in en konkret produkt/bit eller en måttritning. Med hjälp av dess uppgifter kan vi programmera vår tillverkningsrobot.

Det snabbaste och billigaste sätter är oftast om kunden lämnar in t.ex. en färdig DXF-fil över produkten, som vi konverterar till ett format som är läsbart med vår tillverkningsmaskin.

Vi kommer överens med kunden i varje specifikt fall om hur godkännandet av produkten ska ske innan den faktiska tillverkningsfasen inleds.

Är det fråga om en mer komplicerad eller större helhet kan det även vara lämpligt att bilda en planeringsgrupp, bestående av en företrädare för kunden, en eventuell planerare/byrå och tillverkaren.

   

 

Sivusto käyttää evästeitä, lue lisää

Toteutus Nettitaivas