Vad vi tillverkar

Vårt företag är specialiserat på skärning av tredimensionella produkter och bitar av mjuka material som EPS/styrox. I förarbetet av materialet använder vi ofta manuella skärare. När råmaterialet har bearbetats till en passande form, kan det flyttas över till datorstyrda CNC-maskiner. Alla våra maskiner kan programmeras med DXF-filer, som kan läsas av de flesta moderna CAD-program. Naturligtvis kan även CNC-programmeringsspråk användas.   I samarbete med våra kunder skräddarsyr vi de bäst lämpade produkterna och lösningarna just för dem. Utöver löpande serietillverkning kan vi även tillverka unika produkter. Nedan följer några exempel ur olika produktgrupper som vi har levererat. Kontakta oss och berätta om dina behov så hittar vi lösningar tillsammans. I några produktgrupper har vi även påbörjat vår egen produktutveckling.

IISI Båtbockar

Suloteks egen design och produktion representeras av IISI-båtbockar, som räds varken vinterväder eller båtkemikalier. Pålitliga, inhemska EPS 200s båtbockar med ytbeläggning av hållbar polyuretan.

En bock väger endast 16 kg och två bockar klarar uppställningen av båtar på upp till 4 000 kg.

 

Rörisoleringar

Måttspecifika rörisoleringar snabbfäster i varandra med mycket exakta fogar. Monteringsarbetet sker snabbt, de täta fogarna minskar läckage av värme och kyla och de formskura isoleringarna får plats även i trängre utrymmen, även i rörgropar. Våra maskiner skär isoleringar med diametrar upp till 1 300 mm, med standardlängder om 1 000 och 1 200 mm. Isoleringens tjocklek kan väljas steglöst, allt efter kraven för isoleringsplatsen. Även isoleringsmaterialets tryckfasthet kan väljas efter behov: 100 - 300 kPa.

 

 

 

 

Isolering för behållare och brunn samt lock med mellanliggande isolering

Med vår millimeterprecision är det möjligt att isolera även stora behållare och rör, tack vare de kraftiga, låsbara anslutningsskarvarna. Även i den här produktgruppen kan isoleringens tjocklek väljas steglöst, allt efter kraven på isoleringsplatsen. Isoleringsmaterialet är EPS 100 - 300 kPa.

Behållarens eller brunnens storlek är inget hinder, isoleringsmanteln monteras bara ihop av fler delar.

 

 

 

Packlådor och vadderingar

Specialförpackningar kan ha sluttande ytor och olika former, och stora storlekar. Vi serietillverkar formgivna botten- och överstycken samt hörn- och stödstycken till olika typer av transportförpackningar, samt mindre serier för specialförpackningar. Våra förpackningar ger skydd mot kyla, hetta, fukt, vibrationer och hårda stötar. Vi förbättrar förpackningarnas hållbarhet och reklamvärde med olika typer av ytbehandlingsalternativ. Tack vare den låga vikten och den skräddarsydda rymligheten är de överlägsna t.ex. vid flygtransport.

   

 

Specialbyggda och lätta transportlådor

Utmärkt värme/köldisolering. Beläggning av livsmedelskvalitet. De inre delarna kan beläggas med elegant luggbeläggning.

 

EPS+trä+metall+plastkombinationer, dvs. hybridprodukter

Till exempel kyl-/värmetransportlådor, unika produkter, 3D-produkter, designprodukter, klätterväggar och minigolfbanor.
Ökat reklamvärde, särskiljning, särprägel och hållfasthet samt varierande former och djärva materialkombinationer.

   

 

Betongformar

Nya generationens pelarformar, grundläggningsformar, sockelformar, ytbelagda isoleringsskivor och nyheten brovalvsformar.

 

   

 

Akustiska komponenter

Skräddarsydda speciallösningar för hantering av ljud och lokaler. Lätta komponenter i stora storlekar med hjälp av fogar, varierande design, gravering eller prägling, möjlighet till många olika ytbeläggningar, de vanligaste färgkartorna. Stora möjligheter och enklare montering, till rationella priser.

   

 

3D-miniatyrmodeller

Vi tillverkar miniatyrmodeller av produkter, utifrån ritningar, allt från ugnar till olympiastadion, även formbeskrivande prototypbitar.

   

 

3D-produkter eller -förstoringar

Tack vare de exakt skurna skarvytorna kan vi tillverka produkter/föremål i storlekar på upp till flera meter, allt från små tändsticksaskar upp till elefanter i naturlig storlek. Med olika typer av ytbeläggningar och färger får vi dem att se osedvanligt naturliga ut. När den här tillverkningsprocessen utökas med kompositmöjligheter kan vi till och med förse elefanten med en syntetisk pälsyta, eller en zebra med ränder. 

   

 
Sivusto käyttää evästeitä, lue lisää

Toteutus Nettitaivas